Goudbaren kopen of verkopen

 We leven in een tijd dat er een hoop te gebeuren staat. Bedrijven moeten van de overheid sluiten en hierdoor verliezen bedrijven omzet. Veel bedrijven kunnen het wel een tijdje uitzingen, maar het is natuurlijk op een gegeven moment klaar. Als bedrijf of ondernemer moeten er soms moeilijke beslissingen gemaakt worden.  

De overheid draagt zijn steentje bij aan het overeind houden van bedrijven, maar er gaan ongetwijfeld ontslagen vallen. Daarnaast zijn de beurzen op een dieptepunt en sommige mensen hebben hierdoor een probleem in de liquiditeit. Als je snel geld nodig hebt, is het verkopen van je goud een goede optie. Sommige mensen hebben een gouden armband, ring of horloge dat ze willen verkopen, maar er zijn ook mensen die op een tijd dat het beter ging hebben geïnvesteerd in gouden baren. Dit zijn in feite blokjes puur goud die niet bedoeld zijn om te dragen als een sieraad, maar om te houden als investering. Wil je jouw goudbaren verkopen? Dan kun je daarvoor terecht bij een goud inkoper.  

Goudbaren kopen 

Natuurlijk zijn er ook mensen die op dit moment helemaal geen problemen hebben met hun liquiditeit. Het gaat juist enorm goed met ze, maar ze hebben hun vertrouwen verloren in de euro of dollar en maken zich zorgen over een aankomende recessie. Deze groep mensen vlucht in dit soort tijdens juist naar een ‘veilige haven’ zoals goud. Je zag bijvoorbeeld in de crisis in 2008 dat de goudprijs een enorme vlucht maakte. Investeerders en beleggers kozen voor een veilige belegging in goud. Centrale banken kunnen namelijk altijd euro’s en dollars printen, maar goud is al duizenden jaren een ruilmiddel en er komt maar mondjesmaat nieuw goud op de markt. Als je dus wilt investeren in goud, zijn goudbaren mogelijk een goede optie. 

Categorieënweb