Zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen slim voor een zzp-er?

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen

ZZP-ers letten vaak op de kosten en geven dus liever niet te veel uit, zeker niet aan verzekeringen die je toch nooit nodig hebt. Besparen is natuurlijk goed, en je hoeft niet elke verzekering af te sluiten, maar een verzekering die niet verplicht is, maar zeker wél slim om af te sluiten is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Waarom afsluiten?

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringenDe reden hiervoor is heel simpel: een verzekering sluit je af voor schade die je niet zelf kunt betalen. Wanneer je tijdens je werkzaamheden dus per ongeluk iets stukmaakt, je rijdt bijvoorbeeld tegen het toegangshek aan, dan worden die kosten door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Nu valt de reparatie van het toegangshek misschien wel mee, daar kun je wellicht je spaarpot voor gebruiken. Maar dat is bij letselschade wel anders. Dit soort schades hebben een lange nasleep en de medische kosten lopen behoorlijk in de papieren. Ook letselschade wordt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen gedekt.

Zoals je uit deze voorbeelden hebt kunnen opmaken is het afsluiten van deze verzekering verstandig. Er bestaat ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die niet voor iedereen handig is om af te sluiten. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluit je af wanneer je bijvoorbeeld een adviserende functie hebt, tekeningen maakt of berekeningen doet. Denk hierbij aan een architect of ingenieur of een bedrijfsadviseur. Wanneer een bedrijf schade lijdt door een verkeerd advies dat door jou gegeven is en je bent daar aansprakelijk voor gesteld, dan kun je een beroep doen op je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Al met al is het ook of misschien wel juist voor een zzp-er slim om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo kom je niet voor torenhoge kosten te staan als er iets fout gaat tijdens het uitoefenen van je beroep.

Categorieënweb